XMMS je mrtev, vivat Audacious!

Někteří uživatelé mně možná sežerou, že propaguji software „vykopávkového typu“, ale jsem na ovládání ala starý Winamp zvyklý a nehodlám ho ještě nějakou dobu měnit. A XMMS už mne poslední dobu štvalo, je škaredé (v poslední Mandrivě má GTK 1.2 nějaké nehezké implicitní téma) a občas má potíže se zvukovým výstupem. A tak jen co jsem dočetl tento článek, zkusil jsem urpmi audacious

Všechno potřebně je ve zdrojích pro Mandrivu 2007, konkrétně v Contribu, takže žádný problém se nekonal. Zkompiloval jsem si později i novou verzi 1.2.2. Ovládání je stejné, všechno funguje tak, jak očekávám, skiny jsou původní, dialogy hezké v GTK 2, no prostě paráda. Dokonce i jediný plugin, který používám, je k dispozici (crystality). Takhle si představuju bezbolestný přechod.

Aktualizace: objevil jsem dvě vady na kráse. Mám pár MP3 souborů, které Audacious nechce z nějakého důvodu přehrávat, což se mi v XMMS nestalo snad nikdy. Jak jsem zjistil jde o stejné skladby, které mi nebere ani přehrávač v telefonu, takže se na to budu muset trochu podívat, co s nimi je. Druhá vada je paměťová nenažranost – s novou verzí se to zlepšilo, ale i tak má tenhle prográmek po delší době nehoráznou spotřebu paměťi. Vypadá to na nějakou chybu v kódu takže uvidíme, co udělají novější verze.

Ale zase jsem našel krásnou vychytávku – playlist může být průhledný a přestože používám problémový Esetroot, tak to funguje. Je to bomba! Teď jen musím najít/upravit nějaké vyhovující téma a doufat, že zmizí popsané chyby, a budu naprosto spokojen. Ještě malá ukázka:

[photopress:audacious.png,thumb,centered]

Co dodat? Jestli používáte XMMS, zkuste to taky a uvidíte!

pridej.cz

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*