Vzkaz Českým drahám: dělejte, co máte a za co vás platíme!

Potřeboval jsem dneska do Kroměříže. Vyjel jsem s 20 minutovým zpožděním z Olomouce, nijak extra mi to nevadilo, mám co dělat i ve vlaku. Přípoj v Hulíně (motorák) jako vždy nepočkal ani těch pět minut. Dorazil jsem s cca půlhodinovým zpožděním, přičemž předpokládaná doba jízdy na tuto trať je cca 50 minut. Na samotné cestě mne nic nepřekvapilo, zato mne překvapilo tvrzení nemocniční sestry, že dráhy dneska stávkovaly. Proč?

Nepřekvapilo mne ani náhodou nabrané zpoždění, protože dráhy znám. Jezdím vlakem často a téměř všude. Čas strávený v autě považuji za zcela promrhaný – ve vlaku mohu pracovat, v autě ani v autobuse ne. Na zpoždění jsem zvyklý a neřeším je – vím, co mám dělat a jak se pojistit, když chci být někde včas. Zpoždění je sice nepříjemné, ale obvykle pro mne znamená jen delší čas strávený mimo domov. Pracovat můžu (chválabohu) kdekoliv…

Ale zpět k tématu. Takže dnešní cesta mne nijak nepřekvapila, protože kupříkladu včera jsem vyjel se stejnou sekerou do Brna, a to se nestávkovalo. Trať do Kroměříže jezdím poslední dobou několikrát týdně  a minimálně jednou týdně podobnou sekyru někde naberu (a stále nechápu, jak je to možné). Proto jsem měl za to, že je vše v normálu proto jsem byl překvapen dnešní zprávou o stávce na drahách. Pro mne se totiž vůbec nic nezměnilo, bylo to jako každý jiný den! Takže tímto hlasitě a veřejně vzkazuji:

Vážené České dráhy, začněte konečně dělat to, co máte a za co vás platí nejen cestující, ale i stát a kraje. A totiž vozit lidi tam, kam chtějí a v čase, který deklarujete. Dokud to nezačnete dělat, nikdo si asi nevšimne, že stávkujete.

Howgh.

pridej.cz

Komentáře

  1. Martin napsal:

    ČD = času dost :-)

  2. mkds napsal:

    Bývalé ČSD – Čekej Snad Dojedeš

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*