Pozlacený Google Chrome

Chrome by měl být spíš pochromovaný, ale já to vidím jinak, protože pro mne je doslova zlatý. Přešel jsem zcela náhodou – zkusil jsem začátkem září nějaký build a od druhého spuštění jej mám nastaven jako default browser. Proč? Je svižný, odezva je úplně někde jinde než u Firefoxu (Operu nepoužívám, nesedla mi). Nepadá – spadl mi snad jednou za dva měsíce. Pomáhá mi pro práci – chová se ke mně tak, jako by věděl, kolik hodin denně musím na webu trávit (spousta užitečných drobností). Má však i nevýhody – chybí mi nějaká rozšíření pro práci a některé funkce nejsou v Linuxu prozatím implementovány (netisknu, neotvírám PDF přímo v browseru atd.), ve Windows je situace lepší… Co dodat? Zkuste ho a uvidíte! Jsem opravdu nadšený – Firefox spouštím jednou týdně a doslova u něj umírám. Repozitáře + diskusi k balíčkům pro Mandriva Linux najdete na forum.mandrivalinux.cz. Buildy pro Ubuntu (DEB) poskytuje přímo Google.

pridej.cz

Komentáře

  1. Petr napsal:

    Dobrý den,

    máte pravdu, Google Chrome je skvělý. Bohužel jen v případě pokud se nepřipojujete k počítači pomocí NX clienta. V takovém případě je vykreslování stránek ukrutně pomalé. Scrolování je téměř nemožné. Firefox je sice zdechlý ale furt podstatně rychlejší než Chrome :-(.

    Petr

  2. bibri napsal:

    Pomocí NX klienta se opravdu nepřipojuji. Doporučuji poslat bugreport do Google, snad to opraví.

  3. lzap napsal:

    Já jsem ho v neděli u tebe viděl, ale myslel jsem, že jde o nějaký skin Galeonu, o omyl nebo že něco jen testuješ.

    Takže: No to to trvalo :-)

    Ale vážně: s Chromem mi ani nevadí reklamy, protože je tak rychlej, že téměř nezdržují.

    Nové buildy se zlepšují každým dnem – je to vidět, že na tom makají. Od prvních bet tam vidím významný pokrok.

    Jinak repozitář pro MDV existuje, jen bohužel zatím jen stable (Chrome je v testingu): http://www.google.com/linuxrepositories/urpmi.html

  4. Cemada napsal:

    Pratele z Googlu maji v navodu na pridani chybu,nefunguje.Funguje bez “ with hdlist.cz „

  5. Peter napsal:

    Chrome je sice rychly ale to je tak asi vsetko co sa mi na nom paci. O nejakej velkej funkcionalite sa pri nom hovorit neda a na druhej strane firefox je sice pomalsi ale s tym mnozstvom doplnkov co k nemu je si ho mozem prisposobit tak ako ziadny iny prehliadac. Navyse mi niektore stranky v chrome nesli tak ako by mali a ked som ich skusil vo firefoxe tak uz to bolo ok. Snad casom ked do chrome doimplementuju dalsie funkcie to bude velmi zaujimavy prehliadac.

  6. Uran napsal:

    Musim souhlasit, ze chromium je skvely prohlizec. Od poslednich aktualizaci ma vsak tendenci zamrzat (zamrzne jen jeden konkretni tab).
    Mohu se zeptat jakou verzi pouzivate, pripadne jestli jste taky narazil na stejny problem (v bugzile jsem ten bug nejak nedohledal)?

    Pouzivam verzi: 4.0.241.0 (Ubuntu build 31403)

  7. bibri napsal:

    >Mohu se zeptat jakou verzi pouzivate, pripadne jestli jste taky narazil na stejny problem (v bugzile jsem ten bug nejak nedohledal)?

    4.0.237.0 pro Mandriva Linux – přímo od Google, nepadá

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*