Nejlepší chleba v Olomouci

Chystám se už dlouho, ale teprve včera jsem dostal fotky… Jestli někdo  z olomoučáků touží po opravdu poctivém, chutném a zdravém chlebu, a si zajde do buď do malého obchůdku U hradeb 4, nebo do většího na náměstí Národních hrdinů hned vedle plzeňské zahrádky. Chleba voní, je hrbatý, má propečenou kůrku (k dispozici jsou i měkčí kusy pro dříve narozené), neplesniví a chutná i po týdnu – prostě žádný šmejd. Taky mi dalo dost ráce přesvědčit majitele, aby něco takového našel a začal vozit :).

Původně se to mělo jmenovat nejlepší chleba v republice, ale Robert říkal, že už jedl lepší… Mají i jiné pečivo včetně sladkého a zákusků (favorit: vanilkový sen), dále luxusní chlebíčky velikosti dvou normálních a podobně. Prostě vychytaný sortiment chutného a solidně udělaného pečiva. A ještě fotky, kochejte se:

Poznámka: ve stejný den vyšlo na Scuku pěkné pojednání o jedinečnosti českého chleba. Jestli vás po jeho přečtení zajímá, co je vlastně na fotkách, tak to je ručně dělaný kváskový chleba s poměrem mouky 50:50. V obchodě mají i celožitnou variantu, ale ta je jen pro opravdové fajnšmekry :).

pridej.cz

Komentáře

  1. Martin Stříž napsal:

    Kdy mohu přijet na návštěvu a být pohoštěn chlebem a solí?

  2. Pavlínka napsal:

    Tak dneska pro něj s Tedýskem běžíme a běda, jak ho malej nebude jíst! Si ho přijdeš k nám sníst sám… a vem Mangu ;)

  3. Siska napsal:

    Tam taky nakupuju pravidelně chleba! zrovna ho snídám;o) zkuste od nich i rohlíky, nikdy jsem na rohlíky nebyla ale od nich jsou výborné. pan majitel říkal že sladové, údajně receptura z roku 1920. Fascinuje mě, když je prodejna narvaná k prasknutí pečiva chtivých lidí a majitel nahlas „dámy, já vás všechny zdravím! kdo ještě neochutnal kváskový chleba? pojďte ochutnat“ no nádhera;o) všude je chválím a posílám tam kamarády.

  4. hydrandt napsal:

    Vzal bych zavdek i jakymkoliv normalnim chlebem ze samosky, tady je chleba zasadne SLADKY (fakt vzdycky) a mekky, takovy ten „toustovy“. A stejne neni co na nej.
    Ale jsou tady jine lahudky:) Zdravim z Ciny

  5. Martin Stříž napsal:

    To není problém jen Číny, ale i mnoha dalších zemí. Naštěstí se postupně rozšiřují francouzské bagety, tak je ve světě aspoň nějaké normální (křupavé a ne sladké) pečivo.

    V Číně doporučuji tekutý chléb. Tsingtao není vůbec špatné. Jen pozor v hospodě, někdy malé pivo je dražší jak to velké.

  6. hydrandt napsal:

    Bagetama to resim, nevyhoda je, ze hrozne rychle tvrdnou, a to uz se pak vubec neda zrat. Nedavno jsem objevil nejaky tmavsi chleba (pisou „psenicny se spoustou vlakniny“), je trochu hutnejsi, na panvicce z toho udelam topinku (bez oleje), nasazim par rajcat/okurek/cibuli a kocham se, jak ziju zdrave. Skocit si pod barak pro baozi (knedlicky plnene kdecim, vetsinou masem, nejvic to asi pripomina nase kynute knedliky) je ovsem mnohem snadnejsi :) Ne kazdy ale takovou snidani snese, ja treba jen pokud jsem na ceste domu, ne z domu :)

    Minuly semestr jsem prozil na Suntory (Japonsko, hodne levna desitka, vetsina ostatnich piv jsou osmicky, vcetne nejrozsirenejsi varianty Tsingdaa). Ted jsem ale objevil Tsingdao Lager, jedenactka, normalni cena 3,5, nasel jsem ho v jednom kamrliku za 2,30 (RMB), po zkousce, zda je to opravdu to co je na etikete, jsem udelal zelezne zasoby :) Tsingdao Draft se od toho Lagru moc nelisi a je vic nez dvakrat drazsi.

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*