Telecom story 2

Do vyřizování linky se s dobrým úmyslem vložila má paní bytná. Zavolala do O2 a vysvětlila jim, co potřebuji a zanechala tam telefon na mne. Ještě ten den odpoledne mi volali – paráda, říkal jsem si. Nicméně paní na telefonu chtěla v podstatě okamžitý souhlas k tomu, že „zavedeme tam naši akci s aktivací za korunu“ a vše je do tří týdnů vyřízeno. Seznámil jsem ji tedy s tvrdým faktem, že nechci odebírat jejich služby a že v podstatě potřebuji pouze aktivaci linky a tu musí udělat oni…

Paní odvětila, že je to jednoduché, a že aktivace stojí jen korunu, takže to v podstatě můžeme sfouknout hned. Myslel jsem si, že se přeslechla, takže jsem jí znovu vysvětlil situaci: telefon mne nezajímá, potřebuji jen Internet (u jiného operátora) a k tomu potřebuji od nich jen to, aby mi aktivovali drát, který mi vede domů. Odpověd mne opět překvapila – aktivace za korunu, můžeme to udělat hned. Toto kolečko jsem absolvoval v různých podobách ještě několikrát. Zrovna jsme jeli na koncert, takže ostatní v autě se samozřejmě mohli potrhat smíchy.

Ve finále jsem se musel paní na lince zeptat, jestli umí česky nebo jestli není nahluchlá, protože já se nechci vázat smlouvou na jejich služby. Teprve pak z ní vypadlo, že aktivace stojí tři litry a že mi zavolá v pondělí. Celé pondělí jsem byl ve stresu, ale naštěstí už nezavolala.

pridej.cz

Komentáře

  1. Vlastimil Ott napsal:

    Čoveče, já žiju v přesvědčení, že musím platit paušál i telekomu, což taky činím. Mám ADSl u Volného a telefon vůbec nepoužívám, ale platím pětikilo měsíčně… Tak poraď. :-)

  2. bibri napsal:

    Nemusíš – stačí najít operátora, který si převezme linku k sobě a nemá paušál za telefon. Zkus bluetone.cz – mají zajímavé podmínky (bez limitů a bez FUPu) u jejich Premium ADSL. Když si objednáš „voice“ variantu, máš od nich telefon zadarmo (bez paušálu, volání je samozřejmě placené) a celou linku si pak převedou k sobě.

    Když vlezeš na web, klepneš na nějakou akční nabídku vlevo a vyplníš asi 5 formulářů, vygeneruje to stránku, kterou můžes vytisknout a poslat k nim. Je tam jak objednávka služeb, tak i výpovědní list pro Kyslík. Je to fakt jednoduché – zkus a uvidíš (když to nepošleš, nic se neděje).

    Ceny i podmínky mají opravdu fajn, takto nějak si to představuju. Projdi si web, teď mají akci 2 měsíce zdarma při objednávce do 31.8. Za takových podmínek vyjde 2048/512 na cca sedm kil za měsíc – bez omezení. Luxus.

  3. Vlastimil Ott napsal:

    Nemám ale důvod ani možnost odstoupit od Volného, s nima jsem spokojený. Jde mi jenom o zbytečné placení té linky.

  4. bibri napsal:

    Tak to máš asi smůlu – pokud vím, tak Volný možnost převzetí linky nenabízí, zkus se jich zeptat. Důvod už tedy máš, teď si stačí počkat na možnost :)

    On ten Telecom tarif není až tak drahý, to už jsem někde psal, 2048/512 stojí bez FUPu 1099Kč. Problém je v tom, že musís platit i za telefon +500 a nejde to vypnout. Spolu s poplatkem za pevnou IP +99 to vyjde na ~1700Kč. Prostě toto opravdu nechápu… Srovnej s Bluetone – 849Kč za měsíc.

  5. lzap napsal:

    Volný to nabízí, ale jen v některých lokalitách. Hlavně kdesi v Hradci, kde mají sídlo a vlastní síť ústředen…

    WiFi forever .-D

  6. Vlastimil Ott napsal:

    Přesně, platím 400-500 za lajnu, kterou potřebuju jenom jako drát, a Volnému asi 720 za net. Pevnou IP mám v ceně.

  7. Petr napsal:

    Mrknete sem: http://adsl.volny.cz/sit-volny-adsl2plus/

    V zasade jde o to, zda jste v lokalite, ve ktere volny ma/bude mit svuj DSLAM – druhy konec k tomu vasemu ADSL modemu/routeru. Pokud ano, muze prevzit od exTelecomu posledni kus dratu k vam a pripojit si ho na svuj DSLAM, pak za ten kus dratu zaplatite volnemu, resp. jinemu operatorovi, nekteri vam ho daji zadarmo s tim, ze mu to zaplatite ve forme uzivani sluzby a vyplati se mu to.

  8. Petr napsal:

    ad bibri 2]
    s tim kyslikem pobavils. Jenom nevim, jestli ta cislice za tim pismenkem neznamena, ze ho mas (to pismeno) napsat opakovane 2 krat. To by pak bylo uplne jinak a tam ten vzduch byva obcas husty az nedychatelny…

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*