Televize? K čemu to je?

Musím se přiznat, že už pěknou řádku let nemám televizi, přesněji řečeno nikdy jsem ji ani nevlastnil. Význam toho nudného a naprosto neinteraktivního média mi prostě nějak unikl. Jediné, co občas sleduji, jsou dokumenty na ČT2, teda pokud se k ní někde dostanu. Stále více přemýšlím, jestli vůbec ve stejné formě přežije dalších deset let, zvlášť když dneska máme servery jako YouTube. Na nich si můžu pustit kdy chci a co chci…

Ale má to i nevýhody – strávím u nich mnohem více času, když se náhodou zapomenu. Dnes jsem se při relaxaci trochu zapomněl, nicméně opravdu přesvědčil o tom, že televize už není třeba. No posuďte sami.

Když mám chuť, můžu se dneska v klidu podívat třeba na prověřenou klasiku, jako je receptář nejen na neděli nebo Pulp Fiction, byť ve zkrácené verzi. Kupodivu jsou k dispozici i takové blbosti jako třeba Texas Ranger, na to ale moc nekoukám, to si spíš dám něco animovaného pro děti. Nebo se podívám na zprávy – témata jako akční černá kronika nebo (z domova) co dělají naše daně jsou stálým lákadlem.

Jako milovník hudby a amatérský muzikant si občas dopřeju trochu té alternativy (doporučuji dokoukat do konce, ale to asi platí pro každé video). Nebo se podívám na to, jak se to má opravdu dělat za bicíma , případně se přesvědčím o tom, že jako nástroj v podstatě vůbec nejsou potřeba. A když na mně přijdou deprese a přestane mně to bavit, pustím si nějakou uvolněnou a pěknou oddechovku.

Zkrátka na televizi nekoukám a vůbec mi to nechybí :).

pridej.cz

Komentáře

  1. DabelS napsal:

    TV (ten přístroj) používám především k pouštění si kazet.

    V TV maximálně zkouknu Simpsny, případně Červeného trpaslíka (toho jsem si ale před několika lety nahrál z TV do DivXu, takže ten spíš jede z počítače).

    Bez TV signálu bych se v pohodě obešel, bez TV asi ne — resp. bych musel najít jiný způsob zobrazování.

  2. Milan Kozák napsal:

    Bill Bailey + Banjo Guitar je prostě LUXUSNÍ. Díky za něj ;-)

  3. lzap napsal:

    Vlastním přístroj (malinká televize zn. Daweoo), ale ještě jsem nezprovoznil kabel k anténě, který je rozbitý. Takže se nedívám, už asi 3 měsíce…

  4. DabelS napsal:

    3: A chybí ti to?

  5. Petr napsal:

    Panove, jen co se ozenite, za nejaky ten rok poznate, ze si doma ke kompu sednete az deti usnou a manzelka si lehne k televizi a usne taky. Pak teprve dokazete ocenit, jake je to dokonale zarizeni a kolik klidu v rodine to prinese (kdyz si do sluchatek pustite nejakou pohodovou hudbu, delate si co chcete – treba proklikate bibriho odkazy na yutube a pekne se bavite – a nikdo vas diky televizi nerusi…).
    Proste vubec netusite, kolik klidu a pohody v rodine televize dokaze vytvorit.

  6. lzap napsal:

    Lolec no já včera konečně koupil ten konektor, provedl zapojení (jako obvykle když dělám kabel jsem zapomněl nejdríve nasunout kryt — takže jsem to zase rozdělával {ještě že se to nepájí}), televizi připojil k anténě (!), vyzkoušel kvalitu obrazu (senzace, náádnerná reklama zrovna běžela) a přístroj vypnul :-)

  7. lzap napsal:

    4: kdepak, mám nový LCD panel Samsung, takže se raději dívám do něj. Může to bejt cokoli, kus textu, web — obraz je úžasný, lepší než reklamy! :-D

  8. Milan Kozák napsal:

    Nasel jsem ;-)
    Kdyz jsem videl Billa, okamzite jsem si vzpomnel na prvni video, ktere jsem na yotube videl. Tady je link i kdyz uz od jinud…

    http://ftipky.cz/download.php?sekce=videa&id=222&soubor=maestro.wmv

  9. Milan Kozák napsal:

    Jak jsem se dival na Billa, okamzite jsem si vzpomnel snad na prvni video, ktere jsem na yotube videl. Tady je link (i kdyz odjinud)
    http://ftipky.cz/download.php?sekce=videa&id=222&soubor=maestro.wmv

  10. Hanus napsal:

    Tady je plná verze té oddechovky-Fantastic Machine
    http://www.youtube.com/watch?v=WF6t-721uVk

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*