Byl jsem na Etch release party

Přestože kopu, jak se říká „za modré,“ byl jsem pozván (a to hned několikrát) na českou Etch release party, která se konala při příležitosti vydání nového Debianu. Ano – už nastal čas :). Protože byl přítomen i Bohdan Milar z Liberixu, mohu si dovolit několik kompromitujících fotek.

Neměl jsem sice moc času, ale na takovou příjemnou akci si ho vždycky udělám. Mám mezi kluky spoustu známých, takže jsem byl rád, že je po čase (viz dole) zase uvidím. Bohdan nelenil, zahájil fotografování okamžitě a na přání přítomných vyrobil „kompromitující fotku,“ kterak si sedám pod logo Debianu.

[photopress:obr_1.jpg,thumb,pp_image]

Nicméně škodolibá radost některých přítomných se ukázala být lichá. Moje rozhodnutí mělo velmi pádný důvod, protože následně proběhly bilaterální rozhovory na vysoké – v ČR asi nejvyšší – úrovni :).

[photopress:obr_2.jpg,thumb,pp_image]

Poté jsem se pustil do rozdávání Mandriva Linuxu. Je pravda, že dokud jsem neřekl, co vlastně rozdávám, tak byly reakce chladnější a poměrně nedůvěřivé. Však se podívejte sami:

[photopress:obr_3.jpg,thumb,pp_image]

Ovšem jakmile kluci zjistili, jak horké zboží dostali, strhla se mela a nebál bych se říci, že někteří z nich mi média s Mandriva Linuxem doslova rvali z rukou. Jiní (GeBu by určitě chtěl, abych ho jmenoval, ale takovou radost mu neudělám) si pro jistotu odnesli dokonce více kousků, to kdyby prý byla média vadná!

[photopress:obr_4.jpg,thumb,pp_image]

Někteří nevěřící – padaly tam totiž dotazy typu „Tohle se dá používat?“ – se sešli u mého notebooku s Mandrivou a pustili se do opatrného prozkoumávání systému. Po pravdě řečeno, viděl jsem tam jen dva notebooky a oba byly shodou okolností s Mandrivou :).

[photopress:obr_5.jpg,thumb,pp_image]

Nakonec u notebooku s Mandrivou zůstala většina osazenstva a ještě minimálně 2 hodiny jsme diskutovali. Všimněte si na dalším obrázku, jak GeBu nevěřícně zírá na můj Enlightenment – tento výraz mu vydržel až do odchodu a dost možná se tak tváří ještě teď, nevím.

[photopress:obr_6.jpg,thumb,pp_image]

Co říci závěrem? Akce se povedla a každý, kdo tam nebyl, prohloupil. Už se těším na další release párty Debianu. Takže kluci díky moc za pozvání a těším se zase za tři roky ;-).

pridej.cz

Komentáře

  1. GeBu napsal:

    Hned jsem si novou mandrivu musel nainstalovat. Nevypadá špatně. Pěkně běží v qemu na Etchi.

  2. Tlapicka napsal:

    Mno… škoda, že jsem musel odejít. Ten Enlightenment by mě fakt zajímal. Snad mi ho ukážeš někdy příště. Těším se, že budu čubrnět.

  3. lzap napsal:

    Já nemohl přijít, měl jsem celovíkendovou návštěvu.

  4. Petr napsal:

    He, he, hezky napsané a jelikož prý smích prodlužuje život, tak díky za jeho prodloužení :-)
    … a nebyla to nakonec release party MandrivaSpring??? ;-)

  5. bibri napsal:

    Nebyla, jak svědčí i logo Debianu :). Já jen doufám, že to někdo nebral vážně :).

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*