Hóódně dlouhá pauza

Je to tak, dlouho jsem tu nebyl. Po minulé Mandrivě jsem si sice dal pauzu , ale nakonec byla mnohem delší, než bych chtěl a než jsem čekal. Bolely mne totiž ruce a při konzultacích s kamarády doktory jsme zjistili, že to vypadá na pěkný průšvih

Nebylo to nic příjemného a od května v podstatě nedělám nic jiného, než že měním své pracovní i jiné návyky. Problémy, jak se zatím zdá, ustoupily – klepu na veškeré dřevo, které mám okolo sebe – a mohu jakž takž pracovat. Kdysi jsem tu psal o programu Workrave, ale teprve nyní jej používám s přednastavenými hodnotami a pauzy opravdu dodržuji. Je to pěkný hnus, řeknu vám, protože mne co tři minuty „někdo“ vyruší ze soustředění. Na tohle jsem opravdu citlivý – Mandrivu běžně dělávám doma právě proto, aby mne nikdo nerušil, jinak totiž nejsem schopen to množství práce zvládnout.

No, popravdě řečeno, Workrave je sice hnus, ale je to menší zlo, než když vás pracky bolí bez přestání 24 hodin denně. Takže tak. Kapituloval jsem a musel jsem se naučit s ním žít. Upravil jsem si domácí pracovní prostředí a nakoupil jsem pořádné zařízení. Redukuji množství času stráveného u počítače, takže například noviny čtu už jen papírové (na zpravodajské servery nechodím) apod. Doporučuji všem, kteří denně pracují s počítačem.

Otázky zdravotní navíc komplikoval fakt, že jsem nyní samoživitel a když nemakám, tak nemám peníze. Tohle vědět vloni, zcela jistě bych zůstal zaměstnán – z ničeho jiného než z práce pro Mandrivu to stejně nemám… I když tehdy to taky nebylo jednoduché rozhodování, darmo mluvit, řadši to neřešit…

No a vzhledem ktomu, že mne blog neživí, tak jsem se mu ani nevěnoval, proto ta pauza. Nakonec to bylo celkem jednoduché vysvětlení, že ano? Mandrivácký server naštěstí podrželi kolegové, velké díky jim za to.

Co se tu bude dít dál? Dnes chci dodělat těch několik málo rozepsaných článků z minula (objeví se tu s původními datumy vydání jako obvykle) a aktualizovat některé další informace. Mám též nějaké nové věci, o kterých jsem přemýšlel, takže mi držte palce, aby mi na ně na všechny zbyl čas. Když se tu články budou objevovat znamená to, že se daří a mám čas i na něco jiného, než na práci.

pridej.cz

Komentáře

  1. teekey napsal:

    tak konecne po case snad zde bude neco ke cteni, ale nejak me zarazi, ze nefunguje RSS-FEED, respektive posledni v nem uvedene clanky jsou „Ubuntu Ultimate Edition v květnovém Chipu“, asi engine nerozdychal tak dlouhou pauzu :-)

  2. Frantisek Hucek napsal:

    Zdar, co se syndromu karpalniho tunelu tyce, tak na ten jsem si stezoval nekdy na konci roku na linuxsoftu.. Leceni je jednoduche, chce to podlozku pod mys s polstarkem a pak jeste totalne zmenit zivotospravu. tj. PRESTAT CHLASTAT, ZACIT ZRAT ZELENINU, VYHYBAT SE STRESU, CVICIT A PRAVIDELNE SOULOZIT! :)) Ja vim.. :)

  3. bibri napsal:

    Ale Franto, já přece takto funguju, to už dlouhou dobu víš, psal jsem Ti to i do rozhovoru pro LinuxSoft. :))

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*