Trochu nečekané KUbuntu

Do zářijového čísla Chip DVD se nakonec slíbený PCLinuxOS nedostal. Důvodem je mateřská redakce časopisu Chip, která dodala článek srovnávající KUbuntu s novými Windows Vista. Tak mně napadá, že to samé, akorát o dva měsíce dříve stihl už červencový LinuxEXPRES s Mandriva Linuxem :). Ale zpět k jádru pudla…

Na DVD jsme proto dali KUbuntu v poslední stabilní verzi, tedy 7.04 Fiesty Fawn. Aplikace jsou primárně KDE-like jako Amarok, Kaffeine, Kopete, K3b apod. Ale nechybí ani OpenOffice.org nebo Mozilla Firefox. K ISO obrazu je přiložen návod na vypálení a spuštění, instalaci na disk, lokalizaci a podobně.

[photopress:KUbuntu704_1_plocha.png,thumb,pp_image] [photopress:KUbuntu704_2_OOo.png,thumb,pp_image]

Podmínkou pro používání v češtině je připojení k Internetu. U Ubuntu je alespoň prostředí lokalizováno, tady bohužel ne, je potřeba doinstalovat kde-i18n-cs podle návodu.

Na příště chystáme VMware obraz s nějakým českým distrem – ukázalo se, že je o to zájem. Nu což, nemusí se to instalovat, nechce to prázdné diskové oddíly, je to celkem rychlé a stabilní…

pridej.cz

Komentáře

  1. Frantisek Hucek napsal:

    http://www.chip.cz/dvd/
    Microsoft Vista slogany „Nejbezpečnější systém na světě“, „3D grafické prostředí“ a „Jádro, které nikdy nespadne“ lze realizovat ještě lépe pomocí Linuxu.— dobry.. :)

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*