Uvolněna dokumentace pro Mandriva Linux 2008.0 CZ

Po dohodě se společností Computer Press byla uvolněna elektronická dokumentace k Mandriva Linuxu 2008.0. Najdete ji ke stažení v sekci Knihy. Protože co nevidět začnou úpravy dokumentace na novou verzi 2008.1, můžete mi posílat své připomínky, chyby nebo náměty na zlepšení dokumentace (buď e-mailem, nebo se můžete vyjádřit v diskusi k tomuto oznámení).

pridej.cz

Komentáře

  1. Vít Profant napsal:

    Ivane ty sis stěžoval, že ti za dokumentaci lidi jen nadávají. Blbost! Koupil jsem si knížku k verzi 2008.0 a můžu říct, že tak super dokumentaci jsem už dlouho nečetl. Okruhem jsem se tak vrátil ke své první pořádné distribuci — Mandrivě (tehdy Mandake 8.2, Red Hat sucks) a samozřejmě, že jsem měl pár problémků se zprovozňováním a nastavováním. Ale odpověď na všechny do jednoho jsem našel v knížce. Jenom mi tam schází doporučení vyměnit URPMI za Smart, protože když se totiž uprostřed práce URPMI nezvládne stáhnout jeden z balíčků, může z toho být pěkně pobořená distribuce… Z 2008.0 na 2008.1 jsem s URPMI updatoval naposledy, příště už jenom se Smart.

  2. bibri napsal:

    Dík za reakci.

    Osobně s urpmi problém nemám, tohle celkem elegantně řeší parametr –split-length=0 – nejen, že je celý proces rychlejší, ale navíc si chráněn proti podobnému výpadku mirroru. Jedinou neváhodou je zvýšení nároku na diskový prostor ve /var/cache/urpmi/ (balíčky se nejdříve stáhnou do diskové keše).

    Parametr je v knize uveden, ale není tam tohle vysvětlení. Někam to tam připíšu. Smart mi k srdci zatím moc nepřirostl…

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*