Slevy na software Microsoftu?

U příležitosti nového školního roku rozdává patentový troll Microsoft slevy na software pro studenty. Stačí mít ISIC kartu a máte Windows 7 za dvojku, Office za šestnáct set – jak báječné! Otázka ovšem zní: proč? Ke koupi není žádný důvod, když jako student můžeš mít software bez omezení, úplně zadarmo a přitom legálně. Neexistuje žádné omezení na nevýdělečnou činnost, domácí počítač nebo sdílení softwaru s kamarády. Stačí si stáhnout Ubuntu, vypálit, vyzkoušet, nainstalovat, není to nic těžkého, zvládne to opravdu každý. Znám mnoho studentů, kteří Ubuntu používají a jsou spokojeni – vše potřebné je přímo v základu, netrpí viry či jiným balastem a stačí jim i starší počítač. Zkus to taky a uvidíš. Když se ti zalíbí, můžeš ho dát kamarádům nebo používat při podnikání jako třeba já. Chceš dobrý software pro studenty? Používej Ubuntu!

pridej.cz

Komentáře

  1. Danny napsal:

    heh.. musím si rejpnout… ač jsem sám Ubunťák, tak jako student VŠ mám Microsoftí produkty z MSDN zdarma.. Ale Ubuntu je best ;)

  2. Elven napsal:

    používam upravenú verziu Ubuntu (Greenie), čo je z asi 99% Ubuntu (takže som vlastne Ubunťák). Ide mi väčšina hier, môžem surfovať po internete, počúvať hudbu, robiť milión vecí naraz… celková cena je nulová. Ale to, že neprichádzam o nervy kvôli vírom, otravnému Bing-u, ovládačom a neotravuje ma žiadne Crapware, je na nezaplatenie.

    Načo aj Windows, keď som viac spokojný s Linuxom a hromada dobrých programov ide všade?

  3. Jakub napsal:

    Ano, používám Windows i od MSDN, jak zde už někdo napsal.
    K domácímu použití mi skutečně vyhovují Linuxové distribuce, ale na mém slabším studentském notebooku si opravdu virtualizovat windows nemůžu dovolit.
    Jsem již částečně pracující student a některé programy prostě nespustím nikde jinde než na Windows a nejsou to ani programy spustitelné ve WINE – Intouch, ControlWave, Simatic Manager, WinCC EPLAN apod.

  4. Martin Stříž napsal:

    Jen taková vsuvka pro rejpaly či pro ty, co to chtějí mít košér: „částečně pracující“ — dovoluje licence MSDN používat Windows komerčně? Mám pocit, že je jen ke studijním účelům.

  5. Petr Pravda napsal:

    Doma mám Ubuntu, v práci RHEL. Jediný program, který v práci potřebuji pro jeden pracovní web je Internet Explorer. Jinak si vystačím s Linuxem.Trochu problém byl ve škole (VŠB),když jsem měl spolupracovat s kolegy. Problém spočíval ve svérázně vyrobených dokumentech,které byly v Open Office různě „rozhozené“.
    Trochu zbytečná je zmínka o starším počítači. PC s alespoň 1GB RAM nebo nové PC není až tak nedostupné.
    Mě na Linuxu vyhovuje,že nemusím pořád něco přidávat (například Adobe Acrobat) a základní věci prostě fungují. Například kopírování 10GB MP3 souborů na externí disk ve Windows (iv „sedmičkách“) jest utrpením na několik káviček.

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*