Změna je život

Věděl jsem, že to přijde, že to musí přijít. Nechtěl jsem, vážně ne, oddaloval jsem to tak dlouho, jak jen to šlo. I když mne to stálo hodně úsilí a moře času, vždy jsem si nějak poradil. Vydržel jsem hezkých pár let, ale nakonec jsem přeci jen podlehl. Přišlo to v pátek, nečekaně, doslova ze dne na den. Byl jsem překvapen, takhle jsem si to nepředstavoval – za dvě hodiny bylo vymalováno. Nu což, život je změna… 

bibri@ThinkPad-T420:~$ uname -v
#48-Ubuntu SMP Fri Aug 24 16:52:48 UTC 2012

 

pridej.cz

Komentáře

  1. lzap napsal:

    ?

  2. Vlastimil Ott napsal:

    To by mě vážně zajímalo, jaké prostředí tam máš…

  3. Jiří Eischmann napsal:

    I ty, Brute? :) Co bylo na Mageii špatné?

  4. bibri napsal:

    Mám tam normálně GNOME SHEL, ani jsem se nemusel moc snažit, všechno jede +/- v pohodě.

    Potřeboval jsem něco dobře podporovaného tak, abych v případě problému/požadavku našel řešení na netu tak do minuty. Fakt teď nemám čas zkoumat a bádat, jak by se něco dalo ohnout na jiné distro a občas je s tím dost práce… Bohužel bylo takových věcí docela hodně :(. Kromě toho zvažuji, že dáme Precise na tablety…

    Takže proto. Asi budu ještě dost nadávat, apt-get mne hodně sere, ale zřejmě si zvyknu… MDK/MDV/MGA jsem měl nepřetržitě od roku 2000, to je mazec :).

  5. Jiří Eischmann napsal:

    S těma tabletama nedivoč. Jak GNOME Shell, tak Unity je stále utrpení na tabletech používat. Věř mi. Mám tablet s GNOME Shellem doma rok a Unity jsem na tom zkoušel taky, dopadlo to ještě hůř. Ještě méně než prostředí jsou na dotyt připravené aplikace. Lidi ti to omlátí o hlavu. HP Touchpad s webOS je o několik tříd někde jinde. Android na tom IMHO není tak dobře, ale čtyřkový Android už je hodně použitelný, jsou pro to mraky aplikací a čistě linuxové aplikace si v tom můžeš pouštět taky.

  6. bibri napsal:

    Psal jsem „zvažuju“ – protože tom prostě přemýšlím. Android je v některých věcech dost debilní, webOS je pokud se nemýlím nepodporovaný (jakkoliv super může být).

    Většina věcí pojede stejně přes webové rozhraní, proto zvažuju nasazení něčeho co se dá hromadně jednoduše spravovat a nebude s tím moc práce.

  7. Jiří Eischmann napsal:

    Tak za zvažování a zkoušení nic nedáš. Nicméně jsem k tomu docela skeptický. To už je lepší jim pořídit nějaké malé notebooky, protože psát se na tom rozumně nedá. Softwarová klávesnice v GNOME Shell je není žádný zázrak a pořád to docela skřípe a ta v Unity je IMO nepoužitelná.
    Pokud chceš klasický Linux, tak je asi nejdál KDE Plasma Active. To je dělané čiště pro dotykové obrazovky a používá se to nejlíp. Nejlepší podporu to má myslím v openSUSE, ale i Ubuntu má nějaký spin.

  8. alda81 napsal:

    kurnik, chvílu tady nejsu a takové novinky

    Ivane, ať se daří …

  9. Petra napsal:

    Pěkný den . Ubuntu mě poslední době nevyhovuje . Pořád něco padá atd . Naopak Lubuntu se chová spolehlivě úplně jako samostatná distribuce . Mageia-u používám ráda . Na testovacím ntb zkouším Cent os 6 a vypadá velmi spolehlivou distribuci i když některé rpm se musí hledat samostatně.

  10. Pavel Fric napsal:

    Aidamos – Adam Radiměřský taky udělal změnu. Své důvody popsal obsáhle: http://www.opensuse.cz/clanky-navody/sbohem-satecek

    A na tom, že člověk nechce sledovat pořád už značně vyjeté koleje, není nic špatného přece. Někde se začíná a někde se, když původní projekt už uspěl, vesele pokračuje (nechci napsat že skončí). To vesele se patří přece. :-)

  11. Trm napsal:

    Ty vogo. Pamatuju casy, kdy Ivan rikal, ze Debian nikdy, protoze se mu nelibil dselect. Casy dselectu jsou sice pryc, ale i tak je to krok spravnym smerem. ;-)

  12. Pavel Kysilka napsal:

    zdravim,

    Vcelku chapu. A zajimavy prispevek.

    asi 1.5 roku uz par uzivatelum instalujji Ubuntu na notebooky. V ramci moznosti, je to to nejlepsi, z toho co je. Predchozi Fedora byla v nekterych vecech nepouzitelna. Jinak beznym uzivatelum se nebojim Ubuntu dat.

    Trochu z nedostatku casu, trochu z lenosti, tak mam na pracovni notebooku nainstalovene Ubuntu s Unity. Neni to spatne, ale vecne bych to tam mit na praci nechtel.
    Bohuzel taky par veci zabugovanych. Sem tam neco spadne. A pro me jako vyvojare je par veci z UI nepouzitelnych nebo zbytecne otravnych.

    Jinak zlatej debian testing na praci a na PC, co me zivi. Ne vzdy vsechno jede napoprvy, ale dela to jen to, co skutecne potrebuji.

    A jak s tablety ? Dobre vyrcena otazka zde v diskuzi. Zatim neni treba. A co mi to prines ? Vcelku jsem rad, ze u me existuje doba, kdy nemusim mit zapnute PC nebo notebook a telefon.

    gf

  13. Pavel napsal:

    čau Ivane, tak doufám, že to bude Ubuntu šlapat k plné spokojenosti, já jsem tu Mageiu nezvládl a už jedu taky na Ubuntu s Unity. Neustále padající Skype a nemožnost přihlášení se na wifi buď s WEP nebo WPA to byl opruz. V Ubuntu to funguje ihned a bez problémů. Jediné co mi bude chybět je urpmi a ovládací centrum. :-)

  14. Honza napsal:

    Ahoj, na Mandrivě jsem frčel od ver. 2006, dřív i na Mandrake. Mám noťas FS C1320D, stáhnul jsem si ISO Mageia, zkusil instalovat, ale vždyck mi to během instalace opakovaně vytuhlo. Stáhnul znova, vypálil jinde a zase…Tak jsem zůstal u Mandrivy 2010.2 a dokud bude železo žít, tak to nechám tak. Až koupím něco novějšího, tak to zkusím znova.

  15. Kaadha napsal:

    Tak u nás jsme dnes označili Ivana za – Sethaphu – UBUNTU. Nové prostředí po XP vyhovující mým požadavkům lamy, s možnostmi pro profiky. Díky Ivane

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*