Tragická veřejná doprava na trase Brno – Olomouc

Víkendový LinuxAlt přinesl vzpomínky na mnou pozapomenuté téma obsažené v titulku. Kdo jel někdy večer trasu Brno – Olomouc (nebo zpět) tak ví, že poslední rozumná možnost spojení mezi dvěma krajskými městy je v devět večer, pak až po páté ráno. Naprostá katastrofa! Cestující z Brna mohou jet ještě přes týden busem v 21:35 (přes víkend ne). Cestujícím z Olomouce jede přes týden nějaký dálkový autobus v 02:20, ale ani to není nic moc. Tohle mne štve už hodně dlouho, nicméně jednu dobu byla situace lepší – bus Student Agency jezdil z Brna po půlnoci a půl druhé pak ještě celkem rozumný vlak přes Českou Třebovou. Rozhodl jsem se, že budu prudit a na to potřebuji odezvu. Takže napište sem do komentářů všichni, které zmíněná situace štve nebo omezuje a máte zájem o její nápravu. Až se sesbírá dost podnětů, řekněme >100, začnu s tím někoho prudit – kraje, ČD, SA apod. Šance je možná malá, ale pořád větší než když budu jen nadávat. Díky všem!

pridej.cz

Komentáře

  1. w4rr10r napsal:

    Já se hlásím!

  2. Tomáš Crhonek napsal:

    Štve mě to, co s tím dělat nevím. Jízdu autobusem jsem si vyzkoušel teď v pondělí a už nikdy více. Vlakem celkem jde, ale nechápu, proč když Praha Olomouc jezdí vlak skoro co půl hodiny po celý den (stačí přijít na nádraží kdykoliv), tak použitelný vlak Olomouc Brno jedí co dvě hodiny a to jen od 5 do 21. Dopravní dostupnost osobním autem se také významně zhoršila omezením rychlosti na 100km/h.

  3. Jiří Eischmann napsal:

    Taky mě to štve.

  4. Lukáš Helebrandt napsal:

    Jo, je to opruz.

  5. lzap napsal:

    Jen bych dodal že u rohlenky je celý týden zasekaná dálnice a tvoří se tam 5 km fronty z obou stran, objížďky naprosto ucpané. Kdo nemusí do Brna, ať tam nejede.

  6. Martin Stříž napsal:

    Nebo kdo může, ať vyrazí na motorce. A když budete mít štěstí, potkáte někoho známého v té koloně a můžete ještě navíc pokecat.

  7. hanus napsal:

    V pracovní dny se z Brna do OL vracívám obvykle v 19:18. Když chci s lidma z práce zajít na pivo, tak se to nedá, poslední (nerozumný) spoj jede kolem 21 hod, což je na… Kdyby jelo něco aspoň kolem půlnoci… tak jsem se posledně nemusel tolik zkalit… :-) (do druhého dne)

  8. Jaromír Svoboda napsal:

    Semtam jezdím autobusem v 19:50 ze Zvonařky do Olomouce, spoj bývá narvanej. Noční spojení by ale mohlo být vyřešeno lépe.

  9. Cube3d napsal:

    …je to fakt des, to klidne podepisu…..

  10. Ondra napsal:

    Jsem tu v podstatě omylem, ale nemůžu si pomoct se nevyjádřit. Odjezdil jsem si to z Brna do Olomouce šest let. Teď už jezdím autem, protože jak psáno v článku, večer nic nejede…

  11. Lukáš Rýdlo napsal:

    Jo, taky mě to prudí. V Brně je zoufalá úroveň kultury a když chce člověk jet na koncert do Olomouce, musí trtat, aby stihl vlak v 9 nebo jet autem. Dívím se SA, že poslední bus do Brna jede před 7. I když chápu, že rozumný člověk raději zůstane v krásné Olomouci, než aby se vracel do smradlavého Brna ;-).

  12. hana galisová napsal:

    Při návštěvě koncertu v Brně si musíte zaplatit ještě hotel a odjet teprve druhý den do Olomouce-jinak musíte pobýt na ,,příjemném“ nádraží či noc strávit ve vinárně.Tragédie! Mělo by něco jezdit okolo půlnoci až 1.00

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*