Závidím Microsoftu obchodní oddělení

Vážně, musí tam mít supermachry, radost pohledět. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit tento skvělý deal, o kterém píše na svém blogu François Bancilhon a za který by se nemusel stydět asi ani Lucifer. Nenapadá mne moc možností, jak to legálně zařídit – smrdí to doslova na hony daleko. Je toho bordela kolem poslední dobou fakt hodně, už se mi to začíná zajídat…

PS: naštěstí ne všechno jim vychází ;-).

pridej.cz

Komentáře

  1. ADIO45 napsal:

    takze mandriva zustane zit 300 dolarovy notebook?

  2. alda81 napsal:

    no co se dalo čekat od země odkud pochází tzv. „nigerijské“ dopisy a o které se v turistických průvodcích píše třeba toto: „Zejména kriminalita a korupce jsou zde obrovské. Nigérie již léta pravidelně obsazuje poslední či předposlední místo na seznamu intenzity korupce, vydávaného Transparency International.“

    ideální místo pro Mrkvoshit, Steve by se tam mohl rovnou odstěhovat, ale jak se říká, na každý prase se vaří voda, jen se bojím, aby se ta voda pro Steva a Billa už nezměnila v páru a neodpařila se :-(

    asi soudruzi z Nigérie na poslední chvíli objevili výhody OS WOW, jinak si to nedokážu vysvětlit – přece by odborníci z firmy za velkou louží nepodpláceli, to je přece nečestné a nesportovní a je to proti politice společnosti, jejíž zakladatel v začátcích ukradl nápady jiných a ty poté zpeněžil

  3. Vlado napsal:

    Sú to veľmi zaujímavé praktiky ale odporäčam prečítať komentáre pod nasledovným článkom na žive.sk http://www.zive.sk/Spravy/Microsoft-hra-necistu-hru-tvrdi-sef-Mandriva-Linux/sc-30-sr-1-a-274588/default.aspx?forum
    No podľa vyjadrení niektorých diskutujúcich je linux ozaj zlý OS a to nehovorím o množstve programov ktoré sú s ním dodávané. Komentáre na živé.sk radšej už nečítam lebo mi je z nich zle, píšu to samé deti ktoré sa naozaj vyznajú do IT a telekomunikácií. A myslia si že PC je iba na hranie hier a z internetu sa dajú sťahovať len nelegalná hudba a software.

  4. ADIO45 napsal:

    microsoft je monopol pritom boji ke soudu

  5. Martin napsal:

    Obávam sa, že ak sa chce Linux viac presadiť v našej populácii a nezostať systémom pre pár fanatikov a IT-expertov, nevyhne sa reklame, napríklad v malých regionálnych televíziách. Komerčné distribúcie by mohli spojiť sily, vytvoriť krátky reklamný film a ponúknuť ho malým televíziám, tam sa ceny za odvysielanie reklamy pohybujú na úrovni desiatok alebo stoviek korún.
    Aj na tomto webe sa píše, že v prípade Linuxu nejde o to, aby bol „zadarmo“, tak s reklamou bude potrebné celkom vážne v budúcnosti počítať. O M$ sa píše v novinách, stále sa omieľa v telke, keď sa hovorí o softvérovom pirátstve, automaticky sa predpokladá, že užívateľ pirátskej kópie si kúpi licenciu, ak chce uľaviť svojmu svedomiu a legalizovať svoj systém. O Linuxe v tejto súvislosti nikdy a nikde nepadne ani len malilinká zmienka. Čia to je chyba?
    Občas ku mne chodí sestra a akísi kamaráti jej tvrdili, že „Linux je na domáce použitie zbytočný“. Tí chlapci si zjavne zarábajú na živobytie predajom „Okien“. Ale keď sa o Linuxe buď nevie, alebo sa o ňom (úmyselne???) rozširujú bludy, treba zmeniť taktiku. Inak to nevidím.
    Ja mám síce free-verziu Mandrivy, ale už som náchylný kúpiť aj krabicu, aj kvôli podpore dobrej myšlienky a ozdraveniu trhu, brutálne deformovaného monopolom jednej firmy.

  6. Richard Schötz napsal:

    No, reklama sama asi není to pravé. Kdybych dal na rekalmu, věřím, že to nejlepší pro mě je Win Wista. Zatím jsem ho ani neviděl. Kdybych dal na reklamu, nemakám na tom, abych zvládl alespoň nějak konzoli a spokojím se nadále s klikáním „Ano-ne“ s defragmentacemi disku a systémem, který se tak nabaluje, až se sám pohltí. Podotýkám, že PC mám především k práci, kancelářské práci a proto je pro mě Linux více než rozumná volba, která za trošku vzdělávání se stojí. Mám monetálně objednanou verzi 2008poverpack-downland, zatím „mrskám“ freečko, než mi přijde. Rád za ni zaplatím, protože je průhledné, jak linux firmy zachází s penězi a pomůže to dalšímu vývoji, pro všechny linuxáře. Koneckonců používám Mandrivu někdy od verze 8.0 a neříkám že každou jsem kupoval, ale občas to dělám To mi přijde lepší než reklama. Když někoho zmanipulujete reklamou, stejně po prvních problémech uteče… Některé věci si prostě musí objevit každý uživatel sám a reklama k tomu příliš nepomůže. Viz největší konkurent má reklamy a svých „božích šiřitelů, jež jeho věhlas hlásají co světa širého“ a úplně jim to nefunguje.

  7. Richard Schötz napsal:

    Jo a ještě jednou. Je třeba si uvědomit, že většina mladých uživatelů, potencionálních pro budoucnost s Linux se o něj nezajímají a je pro ně modlou právě Win jen kvůli hrám. Nechtějí se vzdělávat, nechtějí pracovat, chtějí hrát, kupovat (nebo pirátsky šířit) hry, Budou tu vždycky a v nich má Microsoft nemalou komunitu a nezastupitelné odběratele. Chcete je? Dejte Linuxu stejné hry, jako jedou pod Win. Dejte pro ně stejnou podporu, stejně snadnou instalaci z pohledu hráčů… Otázkou je, jestli potom bude Linux Linuxem a jestli právě o takové „uživatele“ stojíte…

  8. Martin napsal:

    7. – Máte veľký kus pravdy, ľudia sú leniví a zblbnutí komerciou, ale na druhej strane – chýba im možnosť dozvedieť sa, že niečo ako Linux vôbec existuje, nemajú odkiaľ.

  9. Petr F napsal:

    Nejvetsi problem linuxu je jeho roztristenost, ktera vede k nefunkcnosti(zbytecne protoze jinde to funguje, ale zase tam nefunguje neco jineho).
    Sam Gentoo a Suse pouzivam, takze to neberte spatne, ale ja si myslim, ze Linux se rozsiri tehdy az ja najdu disribuci, kterou se nebudu bat doporucit kamaradum a budu vedet, ze navody, ktere si najdou na Internetu jim pomohou, bez ohledu na distribuci.Veci jako nastaveni site(textove) a cesty pro standartni programy musi proste byt standartizovane a to ze si kazde distro dela balicky pro sebe je cesta do pekla.
    Ale uznavam, ze nevim jaka autorita by donutila tvurce distribuci(ano i tech nekomercnich)aby se na necem takovem dohodli.
    Kdyz si najdete navod jak udelat neco v XP (nebo i wow), tak vite, ze ten clovek ma ty sama XP jaky vy. Zkuste najit neco podobneho pro Linux (treba obecne rozbehani 3d akcelerace)
    Myslim ze toho je vetsi problem nez reklama.
    Reklamu dovedu delat sam, ale kdyz se za to nemohu ani poradne zarucit…

  10. lzap napsal:

    Jo je to tak. Software se prodává jako služby. Každý může mít jinou cenu. Jde jen o to, jestli jste dostatečně velcí. Ani se neptejte, kolik platí za telefonování obří firmy, které se upíšou jednomu z operátorů. Paušální platby, za hovorné skoro nic, telefony za nákupky.

    O tom se koncovému uživateli může jen zdát.

    Vrátil jsem se z Německa, kde jsem se bavil s jednou kamarádkou. Naprostý standard je tam paušální platba na všechny druhy linek včetně mobilních. Internet je standard v rychlosti 16mbit za cenu našich 6mbit. A pevná linka? Ta je téměř zdarma s voláním zdarma do všech sousedních zemí včetně ČR.

  11. Petr Antoš napsal:

    A víte že já vůbec nezávidím Mandrivě pana Françoise Bancilhona? Tahle forma naříkání je dost ubohá, protože na případnou korupci, pokud k nějaké došlo, musí být vždy dvě strany – a pokud se pánové z Nigérie nechali uplatit, pak jim také patří všechny případné i negativní důsledky. U nás nemusíme ostatně chodit nikam daleko pro příklady … Osobně si ale vůbec nemyslím, že jde o korupci – systém Microsoftu JE a vždy bude lepší než linux, pokud ten bude roztříštěný do stovek distribucí, které nejsou startovány často ničím jiným než egoismem pár elitářů, kteří si chtějí něco dokázat – až linux přestane brečet jako malé dítě, že mu nikdo nechce koupit novou hračku, až se všechny ty egoistické distribuce spojí jednotně proti Microsoftu (pokládám ovšem za nemožné:-), pak spolu mohou tyto systémy v mainstream desktop oblasti soupeřit. Zatím ale i já budu rád myslet na možné ušetření pár desítek či stovek tisíc za serverový software, když místo Windows nasadím Linux a opensource, to je OK, protože Linux JE dobrý systém a protože třeba některou z mnoha distribucí s určitým úsilím také zvladnu rozběhat (ale miliony lidí dokážou rozběhat ony Windows…), proč ne, ale to je FreeBSD také a spousta dalších, všetně Windows, samozřejmě – ale ty jsou „právě jedny“… :-). No nic, … jdu se podívat na distrowatch, jestli se nám seznámek zase rozrostl, jestli si děti mají s čím hrát :-). …. Není to tak, že bych neměl rád Linux, právě naopak, ale nebude na tomto blogu vadit, když se mi líbí ubuntustudio??? Jednoduše nejsem fanatik … TCO jsou u Windows určitě nižsí než u Linuxu, howgh! Kromě toho Microsoft nikdy nechtěl lifrovat doAfriky nějaký invalidní hardware, který bude za chvíli, ne-li ihned na vyhození … spojenými silami by Afrika mohla dostat pořádné počítače s pořádným systémem, cenu hardware určují požadavky OS a v tomhle směru je naopak valstně dobře, že jsou Windows spíš náročnější, protože srážejí dlouhodobě cenu železa … a dost, jdu spát, občas mě některé diskuse vyprovokují a pak si to vyčítám, že jsem radši nespal nebo podobně :-) Hezký den!

  12. Petr Antoš napsal:

    … a vlastně, víte co? já bych tedy je-li to pro studenty nechal nainstalovat na ty mašinky v dualbootu obojí … protože není nic lepšího než přijít do styku s více OS, kde se vlastně ty samé věci dělají trošku jinak, stejně tak jako bych je donutil pracovat občas v MS Office, občas v OpenOffice … není lepší cesty jak pochopit principy a připravit se na něco úplně nového, co bude opět do nekonečna řešit ty samé problémy … chvíli jsem učil na základní škole „počítače“ a víceméně jsem podobným způsobem chtěl postupovat také, děti na to náhodou ještě mají hlavu a chápou to všechno levou zadní :-))) ROzhodně je nesmysl, učit se na základnáí škole pracovat třeba s OpenOffice 2.2,x.y když na na vejšce už může být kancelářský balík ovládaný hlasem … o tom to je…

  13. Bohuš napsal:

    Pozorně jsem si prostudoval veškeré názory. Nejsem zastáncem ani jednoho či druhého. Já osobně mám v jednom PC 2x prostředí: MS_Win_XP a Linux_Mandriva. MS je podáváno na „zlatém podnose“ a platí se zde pomalu skoro za všechno, ovšem je jednodušší na naučení a ovládání; tzv. „nabalování“ a zpomalování samotného softu je zkreslené. Pokud se využívají všechny dostupné nástroje, tak komp šlape jako hodinky. Ovšem problémem jeho komercionalizace a masívní reklama a kdo ví co ještě. Já sám jsem dospěl s postupem času, že bude lepší přejít na Linux verzi, zejména proto, že je „zadarmo“ (ne doslova), ikdyž se budu muset tzv. učit a stále se učit, neboť Linux verze se stále vyvíjí a není jich málo. Já doporučuji jejich sjednocení i bez ohledu na egocentrismus a hrdost zástupců jednotlivých distribučních Linux větví. Přeji hodně zdaru a jsem s pozdravem. Bohuš :o)

  14. kristian oršoš napsal:

    moj osobný nazor :Vázený som uzivatel ktori nema a nikdy nemal nic spolocneho s informatikou.No na vlastnej kozi som sa presvedcil ze tkz.MS WINDOWS klame a zavadza a robi to velmy dobre! takzvane Antivyrusove programy ktore su reklamovane ako neprekonatelne…atd stoja za ….x krat som na ne dal a vyskusal no napokon stale bol zavyreni pc a to mi robily ludia ktori sa informatike venuju a dal na ich rady! JA SOM SLOBODNY CLOVEK A CHCEM AJ SLOBODNE SURFOVAT!!! a nie tam nechod hentam nechod… no pod windows sa toto jednoducho nedá! SOM 3mesacni uzivatel LINUXU (FEDORA) a som max. spokojny! ANO TREBA SA UCIT CI SKOR CITAT NA LINUX ale staci ktomu internet a za cca mesiac je to v pohode.No zaverom jedna vec preco mi nedali na vyber V ZAK ŠKOLE alebo aspon spomenuli slovo linux a RECO MA POSADILI PRED MRKVOSOFT !!! zAMISLITE SA NAD TIM.

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*