Výzva: pomozte vylepšit dokumentaci!

Práce na dokumentaci k novému Mandriva Linuxu jsou v plném proudu, přesto mám ještě čas reagovat na připomínky čtenářů a uživatelů. Proto vyzývám všechny, kteří mají k dokumentaci nějaké připomínky, aby se mi ozvali ať už e-mailem, nebo v komentářích pod článkem. Nějaká diskuse tady proběhla už před časem, ale vítány jsou všechny další náměty a postřehy. Do dalšího vydání se bude kniha rozšiřovat, takže je zde také prostor pro nová témata.

pridej.cz

Komentáře

  1. Pavel Kysilka napsal:

    zdravim,

    predem chci rici, ze tak dobry zdroj informaci jsem dlouho necetl a asi vim, kam obcas chodit. Diky.

    Pridam par postrehu __obecne__ k dokumentaci. Nepomuzu s realizaci, ale pridam par napadu, ktere jinde vysly do prazdna, ale jsou vcelku hybnou silou. A prakticky mam par veci ozkouseno.

    0) hodne pomaha dokumentace, a la flash nebo video. Uzivatel chce hned produkovat a prehrani sequence s obrazovkami a kursorem mysi dela dost. K tomu nejaka poznamka v textu. Absoluvoval jsem skoleni ve flashi na compiere a skutecne produktivita a chapani slo hodne nahoru.

    1) hodne jsem u uzivatelu vitezil, ze jsem mel slozku ci ikonu na plose, kde byla dokumentace, resene ulohy nebo jenom treba ikony typu vytvor soubor, spust to a to. Timto stylem vlastne muzete do slozky na plose umistit uzivatelovu praci nebo jeho pracovni prostor.

    2a) dneska jsme se se znamym bavili o tom, proc se linux nerozsiruje, jak ma a nema. Padly zajimave nazory. Treba i to, kdo mi udela manual/proskoleni uzivatelu. Ted myslim BFU, co jenom pisi dokumenty. Pro guru a pokrocile samozrejme, ze materialy jsou. A aplikace jsou jiz velmi podobne a funkcionalita je.

    2b) funkcni priklady. To dela dost. Vezmete par kousku kodu ci dokumetu jako vzor a tvorite. A ne kazdy umi dobre vyhledavat na internetu.


    Uvedl jsem tu dost velkou smesici veci a napadu. Ale osobne se domnivam, ze klasicky zpusobem se neda poskocit o 2 a vice pricek nahoru.

    bye gf

  2. bibri napsal:

    Díky, ale výzva se vztahuje k papírové dokumentaci k Mandriva Linuxu, flash nebo video do ní dostanu jen těžko :).

  3. DabelS napsal:

    Já si myslím, že ty to zvládneš! :-)

  4. Mikuláš Šostronek napsal:

    Neviem, či to do dokumentácie patrí, ale bolo by zaujímavé uviesť, ako sa dajú nainštalovať enkódery pre ripovanie Audio CD na mp3, ktoré sa dajú prehrávať v mobil. telefónoch, resp. mp3 prehrávačoch. V predošlej výbornej knihe Mandriva 2007 CZ bol len náznak, že je to možné cez Grip, ale po jeho nainštalovaní je užívateľ pred problémom, ako nainštalovať nejaký mp3 enkóder, napr. LAME.

  5. bibri napsal:

    Jo, to je dobrý nápad, díky. Bude to jednoduché – lame je myslím v PLF.

  6. antuan napsal:

    Uvítal bych překlad do češtiny při instalaci balíčků v ovládacím centru mandrivy.Pro mě a myslím že i pro ostatní obyčejné uživatele by to byl přínos a dost možná že by mohlo dojít k rozšíření tohoto OS.Jinak mandriva je docela solidní linux pro i tak zvané -lámy-.Přeji Vám hodně úspěchu při vylepšování mandrivy.T

  7. bibri napsal:

    Dlouho to nešlo – chtěli jsme to po frantících už tak před třemi lety. Ale teď se blýská na lepší časy a zdá se, že už to konečně půjde…

  8. chroust napsal:

    Moje připomínka se možná bude zdát nesmyslná, ale přesto. Přimlouvám se o zahrnutí informací, o instalaci, nastavení a použití emulátoru WINE. Osobně potřebuji k práci program na vytváření el. revizí, knihu jízd a pro zábavu prográmek MAP SOURC ke své GPS. Přečetl jsem spousty návodů a informací na fórech a přesto stále trpím nejistotou. Jedni doporučují „Winesetuptk“, další před ním varují,že je zastaralý a to podobné o „Winetools“. Knihy od Bibriho používám a jsem velice spokojen, proto bych rád jednou našel kapitolu „Jak na WINE“
    Přeji mnoho zdaru Ch.

Vložit komentář

Váš e-mail nebude nikdy zveřejněn nebo nikomu sdělen. Požadované údaje jsou označeny *

*

*